11.8.2013

Talovanhus
 

 Tänään oli tarkoitus käydä mustikassa, mutta säiden haltija päätti toisin. Sadekuuroja tuli useaan otteeseen aamupäivällä joten mustikat sai jäädä metsään.
Kävin katsomassa myytävää talovanhusta idyllisessä maisemassa. Talo sijaitsi ison järven tuntumassa, mutta itse tonttiin kuului järvelle vievää joenvartta jonkin verran. Tämä ei siis ole sitä mitä olemme etsineet, koska hakusessa on ollut vanha talo omalla järven rannalla. 
Talo oli melko huonokuntoinen, lähes kaikki menisi uusiksi.
 Kun katselin kammarin ikkunasta pellon yli järvelle, näkymä tuntui uskomattoman kauniille. Tontti oli muutenkin hyvin hoidettu ja talolle menevää tietä reunusti kaunis koivukuja. Mutta, mutta...onko meistä tekemään niin isoa remonttia, kuin mitä tämä talo tarvitsee.
 Miehellä kyllä taitoa löytyy ja minulla intoa, mutta löytyykö aikaa tällaiseen projektiin. Onko se mielikuva rantasaunasta ja iltaauringossa kylpevästä järvenselästä kuitenkin liian vahva. Toisaalta tykkään pulikoida järvessä joten riittääkö kapea joenuoma korvaamaan järven. Siinäpä miettimistä.2 kommenttia:

Summer kirjoitti...

Hei! Unelmiinsa pitää uskoa! On hyvä tietysti olla realistinen voimavarojensa suhteen, mutta työn määrää ei minusta pitäisi pelätä. Täytyy vain hyväksyä, että kaikki ei tule hetkessä.Oikea asenne antaa voimia:) Monet ovat omakotitaloa rakentaessaan ajatelleet, etteivät olisi ryhtyneet, jos olisivat tienneet... niin varmaan mekin aikoineen. Nyt kun omasta projektista on kulunut 10 vuotta, voisin aloittaa talon rakentamisen jos se olisi muutoin ajankohtaista. Remontoimiseen voi suhtautua samalla tavoin. Itse olin myyty tuosta maisemasta, joka näkyy ensimmäisestä kuvasta, talon ikkunasta!!!

Ihanaa syksyä sinulle! T.Summer

minttumaari kirjoitti...


Olen samaa mieltä, että unelmiinsa pitää uskoa. Aikaa, kenties vuosia tuollainen kunnostusprojekti vaatii. Olen katsastanut monta vanhaa taloa ja tämä on lähinnä haluamaamme. Tosiasiassa en ehkä pelkää työn paljoutta vaan sitä, että kun olen unelmoinut omasta järvenrannasta niin kauan, riittääkö joki korvaamaan sen unelman.

Ihanaa syksyä myös sinulle Summer!