13.4.2013

Vatsakierto




 
 Kuvat Kunto-Plus 2/2013

Tervehdys pitkästä aikaa.
Onko elämä niin kiireistä vai miksi tämä blogin pitäminen on jäänyt niin vähäiseksi? Keväisiä kelejä odottelen kovasti, välillä paistaa ja välillä sataa. Tänään jätin aamulenkinkin tekemättä tuon ankean sään takia.
Muuten fiilikset on hyvät. Kuukauden päästä (ehkä) pääsee kuopsuttelemaan pihalle ja kesäkuun alussa on ensimmäinen lomaviikko ja silloin matkaamme vähän lämpimämpään ilmanalaan.

Minulla tähän kevääseen on kuulunut kunnonkohotuskuuri. Tosin toivon, ettei se ole vain kuuri vaan pysyvä elämäntapa. En ole ollut koskaan ylipainoinen, mutta näin iän karttuessa paino tuntuu  nousevan ja vaatteet kiristää. Niinpä muutamia kuukausia sitten päätin, että vaatekokoni ei enää tästä suurene. Asialle on tehtävä jotain.
Näin keväällä yleensä huomaa, että kun pitäisi vaihtaa vaatteet kesäkuosiin, niin mikään ei kunnolla mahdu päälle. Minullakin on kauniita kesävaatteita, hameita ja mekkoja vuosienkin takaa jotka jäi viime(kin) kesänä käyttämättä.
Nyt n. neljän kilon painon pudotus tuntuu ja näkyy, housut lököttää ja ne vanhat vaatteet mahtuu hyvin päälle ja näyttää kivalle.



Ruoka on ollut se kaikkein tärkein. Tarkat ruoka-aineet, määrät ja ruoka-aikojen säännöllisyys. Minulle sopii hyvin tällainen pilkuntarkka ohjelma, ei tarvitse itse miettiä, että mitä söisin ja mitä ostaisin kaupasta. Helppoa, kun aina ostaa vain samat raaka-aineet. Paljon kasviksia, lihaa tai kalaa sekä rahkaa ja raejuustoa, siinä ruokavalion runko. Lisäksi mm. pähkinöitä ja marjoja. Nälkä ei ole ollut, kun syö vähintään neljän tunnin välein. Herkutellakin on saanut mikä on minulle myös tärkeää. Mikään pussikeittokuuri ei sopisi minulle ikinä.



Liikunta on tietenkin myös oleellinen osa tätä projektia. Aamulenkki (n. 1 tunti) heti herättyä tyhjällä vatsalla on tehokasta. Aamulenkkeily ei ole minulle mikään ongelma, koska olen tehnyt sitä jo vuosia. Aamun hetket on parhaat, kun kaikkialla on vielä hiljaista, ei liikennettä, ei ihmisiä. Teen lenkin vain viikonloppuisin ja silloin, kun menen iltavuoroon. Lenkki ennen aamuvuoroa (klo 5.00) olisi liikaa minullekin. Lihaskuontoa harjoitan punteilla ja voimistelemalla. Uusi, kevyt juoksutakkikin on hankittu kesäksi. Tosin juoksu ei vielä suju, mutta ehkä kevyt hölkkä. 
Kaikenkaikkiaan olo on ollut pirteä ja hyvä.

Pirtsakkaa viikonloppua tästä kurjasta säästä huolimatta.


2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä tämä uusi elämäntapa. Puoli vuotta sitten löysin liikunnan ilon ja tavaksi on jäänyt:) Pirteää kevään jatkoa sinulle!

minttumaari kirjoitti...

Tervehdys Anne
En ole ollut koskaan mikään sohvaperuna, mutta kyllä tämä nykyinen olotila tuntuu niin kivalle. Minulla on taas vyötärö, mahtavaa!
Hyvää kevättä Sinullekin.